Tatoeage laten zetten bij RH-Bodyart


Tatoeage laten zetten bij RH-Bodyart.

Tatoeages zijn ongekend populair!  Bij RH-Bodyart in Landgraaf kunt u terecht voor allerlei verschillende tattoo stijlen. Van geschaduwde tatoeages tot een mooi felgekleurde lotusbloem tattoo, van hartjes met namen tot een levensecht portret. Alles is mogelijk bij ons!

Overweegt u ook om een tatoeage te laten zetten? Op deze pagina vindt u veel informatie m.b.t. het plaatsen van een tatoeage.

Een tatoeage is een definitieve versiering van de huid. Omdat de bovenste huidlaag (epidermis) zich het gehele leven blijft vernieuwen, wordt de inkt tijdens het plaatsen van een tatoeage tot in de tweede huidlaag (dermis) ingebracht. Door de inkt in de tweede huidlaag aan te brengen is een tatoeage permanent. Het is echter tegenwoordig wel mogelijk om een tatoeage te verwijderen m.b.v. een laser.

Tattoo machine

Vroeger werden tatoeages aangebracht met de hand, tegenwoordig maakt iedere tattooshop gebruik van een tattoo machine. Een tattoo machine is een elektrisch instrument waarin een tube en een naald zitten. Deze tube van de tattoo machine wordt tijdens het zetten van een tatoeage met de hand vastgehouden.

Een tattoo machine wordt bediend met de voet. Door gebruik te maken van een pedaal wordt de tattoo machine aangedreven. Door het aandrijven van de tattoo machine beweegt de naald op en neer en verdwijnt de inkt 2 à 3 millimeter in de huid. Bij het plaatsen van een tatoeage m.b.v. een tattoo machine is het heel belangrijk dat de naald de juiste diepte bereikt. Indien de naald te diep of juist te ondiep gaat kan dit gevolgen hebben voor het uiteindelijke resultaat van de tatoeage.

 

TATOEAGE ZETTEN

Voordat wij bij RH-Bodyart beginnen met het zetten van een tatoeage bespreken wij altijd eerst het gewenste tattoo ontwerp met u. Naast “standaard” ontwerpen mag u uiteraard ook altijd uw eigen tattoo ontwerp meenemen. Ook kunt u ervoor kiezen om de tattoo artiest op basis van uw wensen een gepersonaliseerd tattoo ontwerp voor u te laten maken.

Na het bespreken van uw wensen gaat de tattoo artiest een schets voor u maken. Wanneer zowel de tattoo artiest en de klant het eens zijn over het tatoeage ontwerp zal er begonnen worden met het zetten van de tatoeage.

Bij het zetten van een tatoeage bij RH-Bodyart kunt u ervan uitgaan dat er altijd aan de strenge en hygiënische richtlijnen van de GGD wordt voldaan. Het is belangrijk dat er tijdens het plaatsen van een tatoeage altijd schone en steriele materialen worden gebruikt.

Is een tatoeage zetten pijnlijk?

 

Bij het zetten van een tatoeage gaat de naald meerdere keren op en neer in de huid. Het laten zetten van een tatoeage kan een beetje gevoelig zijn maar dit verschilt zeker per persoon. Naast de wisselende gevoeligheid per persoon speelt ook zeker de plaats van de tatoeage een belangrijke rol.

Het gevoel tijdens het plaatsen van een tatoeage wordt door sommige mensen omschreven als tintelingen. Op een gegeven moment raakt de huid gewend aan het gevoel van het tatoeëren.

Naast eventuele pijn is het ook niet meer dan logisch dat een tatoeage een beetje gaat bloeden, schrik hier dan ook niet van!


Soorten Tatoeages

Color Tatoeage

Black & Grey Tatoeage

Script Tatoeage


 

Voor meer informatie over nazorg en foto's kijk op de aangesloten pagina's!