Nazorg Permanente make-up


De genezingstijd van een medische pigmentatie of permanente make-up bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de medische pigmentatie of permanente make-up absoluut noodzakelijk.

 

Direct na het aanbrengen van de medische pigmentatie of permanente make-up is de gepigmenteerde plek eventueel ingesmeerd met een verzachtende zalf of met een wondspray, een steriel kompres of een steriele zelfklevende transparante folie. Als de pigmentatie wond met een steriel kompres (niet doorzichtig) is afgedekt kunt u het kompres na enkele uren verwijderen en de wond behandelen zoals hieronder omschreven. De wondspray of zelfklevende transparante folie moet u laten zitten totdat de wond genezen is (drie tot zes dagen). U kunt met de wondspray en de folie gewoon douchen. De wondspray slijt er vanzelf af. Als er wondvocht onder de folie ontstaat kan de folie er eerder afvallen.

 

Behandel als volgt:

 

 1. Raak de medische pigmentatie of permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen.
 2. De permanente make-up 3 dagen droog houden van water, milk of lotions.
 3. Smeer de wond desgewenst (met een schoon wattenstaafje) in met de zalf die u van de behandelaar heeft meegekregen. Gebruik geen andere zalf en laat de zalf ook niet door iemand anders gebruiken.
 4. Niet aan de korstjes krabben! BELANGRIJK: Na de behandeling ontstaan er hele kleine korreltjes op de huid, dit zijn minuscule korstjes. Laat de huid dit zelf afstoten, u voorkomt zo een litteken en meetrekken van pigment wat in de huid zit.
 5. Breng in geen geval cosmetica aan op de behandelde huid gedurende de genezing.
 6. Was zo mogelijk de wond bij medische pigmentatie twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de wond geheel genezen is. Dep de wond zo mogelijk na het wassen met een schone tissue voorzichtig droog.
 7. Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon® of Betadine® op de wond.
 8. Draag geen pleisters of verband over de medische pigmentatie of permanente make-up .
 9. Draag bij een medische pigmentatie geen strakke of vuile kleding op de wond.
 10. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater). Maak tevens geen gebruik van sauna of stoombad.
 11. Stel de gepigmenteerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank(ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik ook na de genezingstijd op de medische pigmentatie of permanente make-up altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
 12. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

 

Heeft u nog meer vragen?

 

Neem dan gerust contact met ons op!